Kylling med tandoorisaus

Det er hovedsakelig kjøttradisjonen som skiller det pakistanske kjøkken fra det indiske. I Pakistan spiser man mye mer kylling, lammekjøtt og okse.

Foto: Tobias Nordbø / NRK

Kylling med tandoorisaus

Tandoorisaus er vanlig i India og Pakistan. Denne kyllingretten serverte mesterkokk Stian Floer med en moderne tvist til TV 2-reporter Kadafi Zaman som var gjest under eidmiddagen hos Noman Mubashir.

Slik gjør du

Kyllinglår

Kyllinglårene saltes og bakes i kyllingkraft / fett i 1,5 time.

Ta dem ut av fettet, og stek dem med skinnsiden ned til skinnet blir helt sprøtt.

Tandoorisaus

Rist de hele krydderne til de gir fra seg olje. Kjør så resten av ingrediensene i en blender til til det blir en jevn masse. Riv, og ha i fersk ingefær. Smak til med salt, sitron og yoghurt. Ha alt i en kasserolle og kok opp før servering.

Tips

Server med ferske vårruller eller kokt ris.

Kilde: Stian Floer i TV-programmet «Ramadan hos Noman»/NRK1