Kylling med stekte rotgrønnsaker

Gulrøtter, pastinakk, rødbeter, rødløk og hvitløk servert med marinert kylling.

Foto: Elisabeth Andreassen

Kylling med stekte rotgrønnsaker

Elisabeth Andreassen bruker timian og rosmarin til kylling og grønnsaker i denne enkle og smakfulle middagsretten.

Slik gjør du

Kyllingen kuttes i biter, cirka 2-3 cm.

Bland en marinade av olivenolje, saften av en halv sitron, salt, pepper, rosmarin og timian. La kyllingen ligge i marinaden i en time.

Stek kyllingbitene i smør i varm panne til de er gjennomstekt.

Kutt alle grønnsakene i like store biter, så de blir ferdige samtidig. Finhakk hvitløken.

Stek hvitløken i olivenolje og salt. Legg alle grønnsakene i pannen og stek på middels varme i 15 minutter. Ha i rosmarin og timian. Slå over vann med kyllingfond. La det blandes i et par minutter.

Dander kyllingbitene over grønnsakene og server litt elegant. Vel bekomme!

Tips

  • Bruk egen erfaring med mengde og krydder.

Kilde: Elisabeth Andreassen i «Holm»/NRK P1+