Slik gjør du
Bein ut kyllinglårene og del dem i to.
Skrell og del hvitløk og sjalottløk en gang på langs. Skjær fire ringer, omtrent to centimetertykke, av maiskolbene. Skjær av maiskornene på resten av kolbene og legg dem til side til polentaen.
Stek kyllingen med skinnsiden ned i en varm og tørr stekepanne. Legg i løk, hvitløk, mais og timian. Ha på salt og pepper. Når kyllingen har fått fin farge og løken har fått en mørk stekeskorpe heller du på hvitvin og vann. Snu gjerne kyllingen flere ganger mens det koker.
Polenta
Kok opp en halv liter vann i en gryte sammen med en spiseskje smør og maiskornene du har skåret fra kolbene. Salt lett. Hell i polenta mens det røres. Kok i omtrent 15 minutter mens det røres, til det har fått en herlig, kremet konsistens. Tilsett revet parmesan og en spiseskje smør. Smak til med salt og pepper.
Grønnkål
Riv grønnkålen i biter og smak til med eddik og olivenolje.
Servering
Server polenta med kylling, grønnsakene, kraften grønnsakene kokte i og grønnkålsalaten. Pynt med blomkarseblomster og -blader.