NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Kylling med polenta og mais

Kylling med grønnkålsalat, polenta og mais pyntet med blomkarse.

Foto: Eva Robild / SVT

Kylling med polenta, mais og grønnkål

Hele maiskorn i polentaen, og litt kokt mais ved siden av. Tareq Taylor steker kyllinglår med løk og hvitløk og lager en liten grønnkålsalat når han skal lage mat med årets selvdyrkede mais.

Slik gjør du

Bein ut kyllinglårene og del dem i to.

Skrell og del hvitløk og sjalottløk en gang på langs. Skjær fire ringer, omtrent to centimetertykke, av maiskolbene. Skjær av maiskornene på resten av kolbene og legg dem til side til polentaen.

Stek kyllingen med skinnsiden ned i en varm og tørr stekepanne. Legg i løk, hvitløk, mais og timian. Ha på salt og pepper. Når kyllingen har fått fin farge og løken har fått en mørk stekeskorpe heller du på hvitvin og vann. Snu gjerne kyllingen flere ganger mens det koker.

Polenta

Kok opp en halv liter vann i en gryte sammen med en spiseskje smør og maiskornene du har skåret fra kolbene. Salt lett. Hell i polenta mens det røres. Kok i omtrent 15 minutter mens det røres, til det har fått en herlig, kremet konsistens. Tilsett revet parmesan og en spiseskje smør. Smak til med salt og pepper.

Grønnkål

Riv grønnkålen i biter og smak til med eddik og olivenolje.

Servering

Server polenta med kylling, grønnsakene, kraften grønnsakene kokte i og grønnkålsalaten. Pynt med blomkarseblomster og -blader.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT