Kung Pao chicken, kylling i sursøt saus

Saftig kinesisk kylling i wok.

Foto: DR

Kung Pao chicken

Kung Pao chicken er kyllingretten som har en perfekt kombinasjon av surt, søtt og salt. Klassikeren kommer fra provinsen Sichuan i Kina.

Slik gjør du

Kylling

Mariner kyllingbiter i de øvrige ingrediensene i 15 minutter.

Saus

Alle ingrediensene til sausen røres sammen og settes til side.

Wok

Ha 2 ss olje i en varm wok. Når oljen er rykende varm, ha i kyllingen. Stek dem i 3–4 minutter, snu på dem hele tiden. Ta bitene opp og sett dem til side.

Ha resten av oljen i woken. Tilsett hvitløk, ingefær, chili, rød og grønn paprika og sichuanpepper. Stek i cirka et minutt.

Rør rundt i sausen og ha den i woken mens du rører hele tiden. Når den begynner å tykne vender du inn kyllingbitene og lar det surre et par minutter, mens du hele tiden vender på kyllingbitene slik at de blir glasert av sausen.

Til slutt tilsettes finhakket vårløk og peanøtter. La det få surre et minutt til.

Server med en gang sammen med kokt ris.

Tips

Den kinesiske risvinen kan erstattes med halvtørr sherry.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat»/DR