Slik gjør du
Kutt leveren i grove biter, og hell melk over til det dekker i en skål.
La det trekke i 1 time eller over natten. (Dette gjør leversmaken mildere, men prosessen kan sløyfes).
Skyll melken vekk fra leveren ved å helle det gjennom en sil.
Kutt deretter i tynne strimler. Strø salt, pepper og maisstivelse over leveren, og bland det godt.
Stek leveren i varm stekepanne med olje. Stek til den får en fin brunfarge og stekeskorpe. (Den skal være akkurat gjennomstekt – helst mer mot rosa enn for mye stekt).
Sett leveren til side på en tallerken.
I samme stekepanne som du brukte til leveren, har du i hakket rødløk og paprika, finhakket hvitløk, ingefær, chili, og vårløk. Tilsett litt mer olje om nødvendig. Stek i et par minutter under omrøring.
Ha lever og saus over grønnsakene og gi en rask oppvarming mens du rører alt godt sammen.
Server leverwoken med ris.
Nyt en deilig moderne samisk rett full av digg smak og næringsstoffer.
Tips
Reinsdyrkjøtt/lever får du ofte kjøpt hos din lokale slakter/kjøttbutikk.