Wok: Indrefilet av gris med fruktchutney og pepper

Bali-inspirert wok med svinefilet og pepper

Foto: Fra TV-serien «Hygge i hagen» / SVT

Peppergris med fruktchutney

Hjemmelaget og Bali-inspirert gryte med marinert svinefilet, rabarbrachutney og kål.

Slik gjør du

Fruktchutney

Skrell rabarbra, løk og ingefær. Kutt frukt og løk i grove biter.

Strimle ingefæren og finhakk hvitløken.

Surr alt i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett de andre ingrediensene og kok i cirka 10 minutter. Avkjøl.

Wok

Skjær indrefileten av svin på langs i tre deler. Legg kjøttet i en bolle og gni inn salt, soya, ingefær og hvitvin.

La det marinere i 30 minutter.

Ta kjøttet ut av bollen og skjær det i cirka 5 millimeter tykke skiver.

Stek raskt i en veldig varm wok med 2 spiseskjeer solsikkeolje. Legg kjøttet på en tallerken.

Skjær eller riv grønnkål i grove biter. Del bønnene i 5 centimeter lange biter. Strimle løken og hakk hvitløken.

Varm opp en ren wok og tilsett cirka 2 spiseskjeer olje. Fres Andaliman-pepper, løk og hvitløk raskt i cirka 30 sekunder.

Tilsett de andre grønnsakene og stek til kålen og bønnene er blanke og fortsatt sprø.

Tilsett Voatsiperyferry-pepper, soya og det tidligere stekte kjøttet med all kjøttsaften.

Stek alt sammen raskt og smak til med soya eller salt.

Pynt med erteskudd. Server med ris for et mer mettende måltid.

Kilde: TV-serien «Hygge i hagen»/SVT