Slik gjør du
La finhakket løk, hvitløk, rug og safran svette i litt smør og olje. Ha på grønnsakbuljong og la det koke under lokk i 5–10 minutter.
Tilsett rotgrønnsaker i terninger og aprikoser, salt og krydderposen med nellik, korianderfrø, fennikelfrø og laurbærblad. La det småkoke under lokk til rug og rotgrønnsaker er møre, 10–15 minutter. Tilsett vann ved behov.
Ta ut krydderposen.
Ha på urter, nøtter, paprikapulver og appelsin i terninger.
Myntekrem på havre-fraîche
Bland crème fraîche laget på havre med finhakket mynte og tahini. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
Tips
Sånn rister du rug, se oppskriften på grøt med røykt rug
Krydderposen lager du av litt bomullstøy som du knytter en hyssing rundt.
Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE