Kraftsuppe med reinsdyrkjøtt

Da Hanne Frosta laget suppen i Førkveld fikk hun ekstra grønnsaker fra gjestene i programmet.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Kraftsuppe med reinsdyr

Næringsrik og god suppe fra Hanne Frosta i Førkveld. I sendingen ble det spurt etter en bedre tittel, og her er et forslag fra en seer: Rein nytelse!

Slik gjør du

Brun av reinsdyrskankene. Ha i en kjele, fyll på med kaldt vann. Kok opp, skum av. Skru ned varmen og la kjøttet småkoke i ca 3 timer. Når kjøttet begynner å løsne fra beina er det klart.

Ta ut kjøttet av kraften. Kjøttet deles i passe biter. Sil kraften.

Skrell og kutt grønnsaker. Ha grønnsakene i kraften og kok videre i 10 -15 min. Smak til med salt. Krydre med timian eller andre urter til slutt.

Tips

Har du reinsdyrtunger så er det supert ha i denne suppen.

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld