Slik gjør du
Osteboller
Kutt det tørkede kjøttet i små biter. Ha det over i en bolle sammen med fetaost og kremost. Bland alt godt sammen.
Rull deigen til små boller.
Rørt eggene med en stavmikser noen sekunder, til en luftigere røre.
Dobbelpaner bollene. Start med å vende de i hvetemel, så i egg – og til slutt i panko/brødsmuler.
Friter bollene i ca. 30 sekunder til 1 minutt.
Ha de ferdig friterte bollene over på et fat med tørkepapir.
Server ostebollene med reinsdyrkjøtt varme eller lune.
Rørte tyttebær
Ha tyttebær og sukker i en bakemaskin med k-stav eller visp. Rør dette i middels hastighet i ca. 30 min. Da er bærene blitt saftige, søte og luftige.
Tips
Ostebollene kan lages på forhånd. Frys dem gjerne ned før fritering.
Reinsdyrkjøtt får du kjøpt i kjøttbutikk/slakterbutikk.
Kilde: Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal