Friterte osteboller med reinsdyrkjøtt servert på en svart skiferplate. Ved siden av ostebollene en treskål med tyttebær og ferske løse tyttebær.

Samisk tradisjon og nåtid i en perfekt rett.

Foto: Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal

Fritert osteboller med tørket reinkjøtt

Fyldig osteblanding sammen med salt, tørket kjøtt og rørte tyttebær passer veldig godt sammen. Fingre vil løpe til disse friterte ostebollene – enten de serveres som forrett, på koldtbord eller som en del av tapas.

Slik gjør du

Osteboller

Kutt det tørkede kjøttet i små biter. Ha det over i en bolle sammen med fetaost og kremost. Bland alt godt sammen.

Rull deigen til små boller.

Rørt eggene med en stavmikser noen sekunder, til en luftigere røre.

Dobbelpaner bollene. Start med å vende de i hvetemel, så i egg – og til slutt i panko/brødsmuler.

Friter bollene i ca. 30 sekunder til 1 minutt.

Ha de ferdig friterte bollene over på et fat med tørkepapir.

Server ostebollene med reinsdyrkjøtt varme eller lune.

Rørte tyttebær

Ha tyttebær og sukker i en bakemaskin med k-stav eller visp. Rør dette i middels hastighet i ca. 30 min. Da er bærene blitt saftige, søte og luftige.

Tips

Ostebollene kan lages på forhånd. Frys dem gjerne ned før fritering.

Reinsdyrkjøtt får du kjøpt i kjøttbutikk/slakterbutikk.

Kilde: Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal