– Samisk mat er mer enn kokt kjøtt og kokte poteter.
Det sier Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal. Hun brenner for samisk mat, og jobber hver dag for å fremme samiske smaker og kultur på Instagram.
Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal er fra Mási utenfor Kautokeino og er kokk i Forsvaret.
Foto: Marit PersdatterHun byr på tre retter med reinsdyr. Vi får blant annet bli med på et magisk samisk møte med den italienske carbonaraen. Nydelig.
I to år har hun delt samiske oppskrifter, kunnskap og kultur på Instagram-kontoen sin. Hun moderniserer eldre oppskrifter, og håper å treffe både unge og eldre med rettene sine.
Disse ostebollene beviser at hun får til akkurat det.
Den unge kokken gjenoppdager virkelig matskattene våre. Hun serverer samisk leverluksus – en smakfull og krydret reinwok.
Og kjøtt av rein pleier man å finne i dagligvare- eller i kjøttbutikker.
Gammel tradisjon og nåtid. Det en utelukker ikke det andre, sier Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal.
Foto: Andreas AuslandElle har også delt oppskriften på et samisk festmåltid: Flatbiff av rein med grillet reinsdyrhale.
Du kan også lese mer om Gaup-Oskal her.
Sjekk gjerne ut flere oppskrifter med rein.