Slik gjør du
Ingefærens friske og særpregede smak gjør den til et vidunderlig krydder, men den er også en av de mest populære naturmedisinene. Den sterke roten hindrer betennelse og er lett antibiotisk, og den kan beskytte mot forkjølelse.
Ingefæren åpner luftveiene og stimulere blodsirkulasjonen. Mange sangere går og tygger på ingefærbiter for å holde stemmen i trim.
Ingefær hjelper også mot kvalme, enten men er sjøsyk eller har vondt i magen.
Nå man kandiserer ingefæren får du et godt, friskt og ganske nyttig godteri som passer like bra på kaffebordet som i medisinskapet.
Kandisert ingefær
Fjern skallet og skjær ingefæren i 1 cm store biter. Kok dem i 2 dl vann under lokk i 30 minutter til bitene er myke. Hell av vannet.
Vei opp ingefæren og legg den tilbake i kasserollen med like stor mengde sukker. Tilsett 1 dl vann. Kok under omrøring til sukkerlaken har kokt bort og ingefæren har blitt gjennomsiktig.
Ha sukker i en stor skål. Legg ingefæren oppi og rør om til den er dekket med sukker. La bitene tørke på bakepapir.
Oppbevar i en lufttett boks.