Cake pops

Sjokoladekuler som er laget med hvite bønner.

Foto: Carina Ahlskog / Yle

Cake pops med mintsmak

Bønner i godteri? Det er klart! Hvite bønner er perfekte som base hvis man liker kakedeigkonsistens – og det gjør jo alle. Bønnene har en nøytral smak og man trenger ikke avsløre denne hemmelige ingrediensen dersom man ikke har lyst.

Slik gjør du

Smelt kokosfettet forsiktig i en kasserolle. Kjør de hvite bønnene sammen med dadlene i en hurtigmikser. Tilsett kakao, peppermynteolje og kokosfett og miks til en klissete deig.

Sett deigen i kjøleskapet en stund så den stivner litt.

Rull deigen til kuler og sett tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.

Smelt sjokoladen i vannbad.

Del grillpinnene i to og stikk en pinne i hver av kulene. Dypp cake popsen i den smelta sjokoladen og strø over litt flaksalt.

Sett pinnene i et glass. Fyll i litt grovt salt eller sukker så står pinnene stabilt.

Oppbevares i kjøleskap.

Tips

Raw food julegodter
Foto: Carina Ahlskog / YLE

Her er flere oppskrifter på julegodt:

Kilde: Nathalie Aurén i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE