Raw pepperkakeboller rullet i bipollen og kakao.

Julegodteri krydret med pepperkakekrydder og rullet i bipollen og kakao.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Raw pepperkakeboller

Liker du pepperkakedeig? Da kommer du til å elske disse raw pepperkakebollene. Basen består av nøtter og dadler som krydres med pepperkakekrydder.

Slik gjør du

Ta bort stenene i dadlene og varm kokosoljen i en liten kasserolle. Hakk nøttene grovt i en mikser. Ha i kokosoljen og dadlene og kjør til det blir en klissete deig.

Tilsett pepperkakekrydder og flaksalt og miks litt til.

La deigen hvile 30 minutter i kjøleskapet.

Form til små boller. Hvis du vil kan du rulle bollene i kakao eller bipollen.

La bollene stå i kjøleskapet en stund før servering. De kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og de kan også fryses,

Tips

Pepperkakekrydder består av kanel, kardemomme, nellik og ingefær. Du kan blande selv eller kjøpe ferdig krydderblanding.

Hvis du vil blande selv kan du bruke cirka 2 ts kanel, 2 ts kardemomme, 1 ts nellik og 1 ts ingefær.

Raw food julegodter

Det ble laget flere sorter glutenfrie, veganske julegodterier på Strömsö.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Nathalie Aurén i TV-serien «Hygge i Strömsö"/YLE