Havrebiter med peanøttsmør og tranebær

Disse havrebitene er både glutenfrie, melkefrie og veganske.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Havrebiter med peanøttsmør og tranebær

Dette er en enkel rør-sammen-oppskrift som kan varieres i det uendelige. Den egner seg utmerket til barn og nybegynnere på kjøkkenet. De tørkede tranebærene gir en jule-aktig smak, men de kan byttes ut med en hvilken som helst tørket frukt du har i skapet.

Slik gjør du

Smelt sammen kokosolje, peanøttsmør og honning på lav varme i en liten kasserolle. Ta den bort fra platen og rør inn kakao, havregryn, tranebær og havsalt. La det stå en liten stund.

Legg bakepapir i en liten form og smør ut massen i formen. La det stå i kjøleskapet i 2–3 timer for å stivne.

Skjær havrebitene opp i passe munnfuller. Så kan du spise og kose deg.

Oppbevares kaldt.

Tips

Deigen kan også formes til småkaker.

Raw food julegodter
Foto: Carina Ahlskog / YLE

Her er flere oppskrifter på glutenfritt og vegansk julegodt:

Kilde: Nathalie Aurén i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE