Slik gjør du
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper.
Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløkfedd, fennikeltopper og persille.
Legg låret i en ovnspanne og stikk inn steketermometer. Pass på at du ikke treffer beinet.
Hell på ca. 1 liter vann.
Stek på 62 °C i 6 timer (eller 125 °C i 2-3 timer).
Tilsett grønnsakene når du har omtrent 40 minutter igjen.
Ta låret ut når temperaturen er 58 °C. Når steketermometeret viser 60 °C er steken rosa, når det viser 70-76 °C er steken gjennomstekt. Skal den gjennomstekes må du sette opp temperaturen i ovnen.
La låret hvile minst 15-20 minutter med et kjøkkenklede over før den skjæres opp.
Imens kan du lage saus av stekesjyen.
Tips
Server lammelåret med potetstappe og sopp.
Kilde: Stig Juelsen