Laster innhold, vennligst vent..
Karri- og sesamstekte torsketunger med hjemmelaget remulade

Torsketunger med hjemmelaget remulade og en liten salat av rucola og urter.

Foto: Lise Finckenhagen

Karri- og sesamstekte torsketunger med hjemmelaget remulade

Torsketunger i sprø panering med sesamfrø og nigellafrø skal dyppes i hjemmelaget remulade. Lise Finckenhagen lager snacks av ferske torsketunger.

Slik gjør du

Start med remuladen. Visp sammen eggeplommer, sennep, salt, hvitløk og sitronsaft. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper energisk. Begynn veldig forsiktig (noen dråper olje) slik at det ikke skiller seg. Virker majonesen veldig tykk kan du vispe inn 1 ss sylteagurk- eller kaperslake. Rør inn sjalottløk, kapers, sylteagurk og urter. Smak til med litt kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.

Del den halve bagetten i grove biter og kjør den til fine smuler i en hurtigmikser. Bland smulene sammen med sesamfrø, nigellafrø og karripulver.

Skyll, rens og tørk torsketungene (selv bruker jeg å «frisere» tungene ved hjelp av en saks). Krydre dem med salt og pepper og vend tungene i mel. Dypp de så i egg og til slutt i loffsmulene. Bruk en stor stekepanne og stek de panerte torsketungene i en blanding av smør og olje. Skru ned varmen og etterstek i noen minutter. Serveres straks.

Tips

  • Serveres gjerne med litt rucola- og urtesalat (bruk de urtene du har brukt i remuladen) vendt med litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og en klype salt.
  • Vil du ta en liten snarvei til remuladen kan du bruke 2 ½ dl ferdig majones for så å blande inn sjalottløk, kapers, sylteagurk og urter.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+