Pizzadeig

Pizzadeigen ligger klar til bruk.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Pizzadeig

Lett å lage, og lett å jobbe med – den perfekte deigen. Vi er helt sikker på at denne deigen blir din «go to» pizzadeig.

Slik gjør du

Denne oppskriften gir ca. 1,25 kg pizzadeig, nok til fem porsjonspizzaer.

Fordeig

1. Rør gjæren ut i vannet i liten bolle.
2. Hell melet over gjærblandingen, og rør godt sammen.
3. Dekk over bollen med plastfilm og la stå på romtemperatur i minst 2 timer (gjerne lenger, opptil 4–5 timer). Da skal blandingen boble på overflaten.

Hoveddeig

1. Rør gjæren ut i vannet i en liten skål.
2. Ha mel og salt i bollen til en eltemaskin.
3. Hell gjærblandingen og «fordeigen» over i bollen med melet.
4. Kjør eltemaskinen på lav hastighet (med deigkrok) til deigen er blank og smidig (ca. 15 minutter).
5. Hell deigen over i en annen bolle.
6. Dekk over bollen med plastfilm og ha den i kjøleskapet i 24 timer eller lenger (maks 48 timer).
7. Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen så luften presses ut av den.
8. Del deigen i det antallet deigballer du skal bruke (250 g for en vanlig 30 cm pizza), og la få romtemperatur (minimum 2 timer). Ha resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
9. Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
10. Dekk formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Da er de klar til bruk.

Tips

Du kan lage en hurtig-variant på denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til punkt 5 så kan du la deigen heve til det dobbelte på romtemperatur, og så lag porsjons-deigballer som er klar til bruk. Det sagt, så vil deigen bli enda mer smakfull hvis den får hevet lenger (som i oppskriften).

Kilde: Pizza Angels: Craig Whitson, Tore Gjesteland, Kenneth Hansen og Mats Widén