Piggvar med grønn fiskesaus

Fiskesausen får den flotte grønnfargen fra basilikum.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Hurtig fiskesaus

James og Adam Price lager saus til fisk med en fiskebuljongterning. Ja, du leste rett: Buljongterning. Men med hvitvin, vermut og sjalottløk blir det en fin basis for en grønn fiskesaus.

Slik gjør du

Basis fiskesaus

Hvitvin, Noilly Prat, vann, buljongterning og sjalottløk has i en gryte. Kok inn til halve mengden, gjerne litt under. Smak til med salt, pepper og en anelse sukker. Vær forsiktig med saltet, det kan hende det er mer enn nok salt i terningen.

Dette er basissausen. Den kan blandes med forskjellige friske urter og smør til en ferdig saus. Denne gangen bruker vi basilikum.

Grønn fiskesaus

Basissausen helles kokende i et blenderglass. Ha i basilikum og smør. Blendes veldig godt i minimum to minutter. Den skal være kremet, både av smøret og urtene. Sausen kan siles i en sikt, men det gjøres sjelden.

Varm opp sausen i gryten, smak til med litt sitronsaft.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR