Grønnkål- og granateplesalat

Grønnkål, rucolasalat, granateplekjerner og mandler med dijonvinaigrette.

Foto: Richard Nysted

Grønnkål- og granateplesalat med dijonvinaigrette

Frisk salat med grønnkål, rucolasalat, mandler og granateplekjerner serveres med dressing med dijonsennep.

Slik gjør du

Rist mandler i en tørr panne i 2–3 minutter, og dryss over litt salt

Del et granateple i to og bank med en tresleiv på baksiden av eplet slik av frøene faller ut.

Finsnitt grønnkålen. Bland rucola og grønnkål, og vend inn dijonvinaigretten. Toppes med ristede mandler og granateplekjerner.

Dijonvinaigrette

Bland alle ingrediensene til vinaigretten i et tomt syltetøyglass og rist godt. Dressingen skal vendes i salaten.

Tips

Server salaten til spagetti med bakte røtter og limabønner

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1