Spagetti med bakte røtter og limabønner

Pasta blandes med rotgrønnsaker som er bakt i ovnen. Ved siden av serverer Richard Nystad en salat med grønnkål, granateplekjerner og dressing av sterk sennep.

Foto: Richard Nystad

Spagetti med bakte røtter og limabønner

Pasta blandes med bakte rotgrønnsaker som gir både sødme og syre til retten. De store hvite bønnene metter godt, og salaten av grønnkål, rucola, mandler og granateple er frisk ved siden av.

Slik gjør du

Bakte røtter

Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i tommelfingerstørrelse. Bland sammen salt, olivenolje og sherryeddik. Legg alt i en ildfast form og stek i ovn på 180 grader i 30–40 minutter. Grønnsakene skal være møre og begynne å bli gylne.

Spagetti og limabønner (butterbeans)

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skyll av vannet fra limabønnene, og legg dem i kokevannet sammen med pastaen mot slutten av koketiden. De trenger 2–3 minutter, og så er de varme. Sil pasta og limabønner i en pastasil.

Finhakk hvitløk og bland med olivenolje i stor bolle eller kasserolle. Tilsett pasta, limabønner, bakte røtter og bland alt godt sammen. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og eventuelt mer olivenolje.

Tips

Spagetti med bakte røtter og limabønner serveres med en frisk salat.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1