Slik gjør du
Minestronesuppe
Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri i små biter i samme størrelse. Surr
i en kasserolle med 2 ss nøytral olje og 3–4 laurbærblad.
Tilsett resten av ingrediensene og grønnsakbuljongen og kok i 10–15 minutt til
pastaen er mør.
Tilsett spinat rett før servering og smak til suppen med salt og pepper. Suppen
pyntes med olivenolje og serveres med brød og pesto.
Valnøttpesto
Rist valnøtter i tørr stekepanne i 2–3 minutter.
Kjør basilikum, ristede valnøtter, hvitløk og olivenolje i en foodprocessor eller knus i en morter.
Tilsett saften av 1 sitron og 2 ss finrevet sitronskall og bland godt sammen.
Smak til med salt og pepper.
Tips
- Ønsker du litt sterkere smak på suppen? Tilsett en finhakket chili sammen med grønnsakene.
- Valnøttpesto passer perfekt til nykokt pasta, topping til supper, salater og som pålegg.
Kilde: Richard Nystad