Slik gjør du
Riv eller skjær soppen i strimler eller skiver. Rens og finhakk løk og hvitløk. Fres løken myk og gyllen over middels sterk varme, i cirka åtte minutter. Rør jevnlig.
Tilsett hvitløk, spisskummen, koriander og paprika og la det hele frese videre under omrøring i cirka to minutter. Hell løkblandingen over på en tallerken så lenge.
Ha litt ekstra olje i pannen og fres soppen over sterk varme til den blir gyllen og stekt. Senk temperaturen noe, ha løkblandingen tilbake i pannen sammen med chilisaus, tomatpure, soyasaus, vann og honning. Kok opp under omrøring og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i pannen.
Smak til med litt pepper. Serveres i varme tortillalefser med ønsket tilbehør.
Marinert rødløk
Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, limesaft, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst fem minutter.
Tomatsalsa
Skjær tomatene i små biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien. Bland sammen tomater, chili, løk, hvitløk og limesaft. Smak til salt og en god klype sukker. Rør inn hakket koriander.