Beef Wellington

Innbakt biff med spekeskinke og sopp.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Beef Wellington

Beef Wellington er en klassisk britisk kjøttrett. Den er laget av oksefilet som er rullet inn i skinke og butterdeig.

Slik gjør du

Reinskjær fileten og krydre den med salt og pepper. Brun den raskt på alle sider i en stekepanne med varmt smør. Sett den til avkjøling.

Kjør sopp og løk i en kjøkkenmaskin. Stek massen tørr i en stekepanne.

Legg et fint lag med tynnskåret spekeskinke utover en plastfilm. Pass på at den er lik størrelse som fileten. Fordel den tørre soppmassen utover skinken, og legg kjøttet oppå. Tilsett masse hakket persille. Rull dette sammen og pensle med egg.

Kjevle ut et stykke butterdeig, og rull fileten inn i den. Varm et stekebrett, og løft forsiktig fileten over på det varme brettet. Stikk et steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet, og stek på 200 grader i cirka 20 minutter. Skru ned varmen til 180 grader, og stek videre i cirka 15 minutter til steketermometeret viser 57 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 10-15 minutter før servering.

Server med rødvinssaus, gode poteter og grønnsaker.

Kilde: Lars Erik Vesterdal fra radioprogrammet "Norgesglasset"