Grillet svinenakke

Et stort stykke kjøtt som får mange timer over varmen blir nydelig grillmiddag.

Foto: Stig Juelsen

Grillet svinenakke

Svinenakken skal grilles indirekte, det vil si at den ikke ligger rett over de brennende kullene.

Slik gjør du

Bland alt krydderet til krydderblandingen i en bolle.
Rull svinenakken inn i krydderet og la det ligge i ca 3 timer.

Fyr opp grillen med grillkull på den ene siden av grillen, pass på og fyll opp med kull underveis. Legg svinenakken på den kjølige delen av grillen og legg på lokk.
Pass på at du snur kjøttet mens det grilles, så det ikke blir brent på den ene siden.

Ta svinenakken av grillen når den er mør etter ca 3-4 timer. Test dette ved å plukke av kjøttbiter med en gaffel. Det skal slippe av seg selv.
Pakk den inn i al-folie og la den hvile i 25 min på den kalde delen av grillen.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen