Slik gjør du
Sildene renses og skjellene skrapes. Fileter sildene og legg dem på et fat. Smør sildefiletene med sennep og strø med revet sitronskall, salt, pepper og hakket dill. La filetene trekke 20-25 minutter.
Grill sildene på en skikkelig varm grill. Først på skinnsiden i 1 minutt. Så 1 minutt på den andre siden. Hell vinaigrette over sildefiletene mens de ennå er varme.
Sennepsfrø ristes lett i en tørr panne. Sjalottløk skrelles og finhakkes. Jordbærene skjæres i tynne skiver. Sennepsfrø, sjalottløk og jordbær drysses over den varme silden. Drypp til slutt med litt av syltelaken fra jordbærene, rapsolje og hakket dill.
Syltede grønne jordbær
Jordbærene renses, skylles i kaldt vann og legges i sterilt sylteglass.
Juice, eddik, sukker og krydder kokes opp. Når laken koker helles den over jordbærene. Glasset lukkes og jordbærene skal stå en ukes tid før de brukes. Hvis jordbærene oppbevares kjølig kan de holde seg et halvt år i uåpnet glass.