NRK Meny
Grillet sild med grønne jordbær

Til fet fisk skal man ha noe, bittert, sterkt eller syrlig eller litt av hvert, sier Claus Meyer i Smaken av Danmark.

Foto: Tellus Works Television AS

Grillet sild med grønne jordbær

Claus Meyer er på Bornholm og lager sild med en pickles av grønne jordbær og sennepsfrø. Grønne jordbær egner seg godt til det salte kjøkkenet. kan du se når du vil i Nett-TV.

Slik gjør du

Sildene renses og skjellene skrapes. Fileter sildene og legg dem på et fat. Smør sildefiletene med sennep og strø med revet sitronskall, salt, pepper og hakket dill. La filetene trekke 20-25 minutter.

Grill sildene på en skikkelig varm grill. Først på skinnsiden i 1 minutt. Så 1 minutt på den andre siden. Hell vinaigrette over sildefiletene mens de ennå er varme.

Sennepsfrø ristes lett i en tørr panne. Sjalottløk skrelles og finhakkes. Jordbærene skjæres i tynne skiver. Sennepsfrø, sjalottløk og jordbær drysses over den varme silden. Drypp til slutt med litt av syltelaken fra jordbærene, rapsolje og hakket dill.

Syltede grønne jordbær
Jordbærene renses, skylles i kaldt vann og legges i sterilt sylteglass.

Juice, eddik, sukker og krydder kokes opp. Når laken koker helles den over jordbærene. Glasset lukkes og jordbærene skal stå en ukes tid før de brukes. Hvis jordbærene oppbevares kjølig kan de holde seg et halvt år i uåpnet glass.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer