Laster innhold, vennligst vent..
Grillet radicchio rosso med blåmuggost

Det røde salathodet, radicchio rosso, passer veldig godt på grillen.

Foto: SVT

Grillet rosensalat med blåmuggost

Store smaker på en liten grill. Hvorfor skal man bare grille pølser, når man kan lage en herlig vegetarisk rett som byr på store smaker?

Slik gjør du

Lag vinaigretten ved å blande alle ingredienser.

Skjær rosensalaten i båter, la stammen holde båtene sammen. Pensle på litt olivenolje og grill den på høy varme til den bare akkurat faller litt sammen.

Legg salaten på et stort fat, hell over litt av vinaigretten, legg på pæren skåret i båter, ristede hasselnøtter og smuldret ost. Hell over resten av dressingen og ta noen tak med pepperkvernen over.

Tips

Selvfølgelig kan man lage denne herlige retten i en panne på komfyren eller på hva slags grill som helst.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT