Laster innhold, vennligst vent..
Grillet lam med puylinser og syltet agurk

Grønnsakene er kuttet nesten like små som linsene. Her serveres de til grillet lam, grillet salat, tomater og syltet agurk.

Foto: Eva Robild / SVT

Grillet lam med puylinser og syltet agurk

Lam på grillen servert med linser og grønnsaker. Tareq Taylor legger grillet agurk i syltelake for å få litt ekstra smak.

Slik gjør du

Sjysaus

Kok inn granateplesider (eller balsamicoeddik) sammen med rødvin til halvparten er igjen. Tilsett sjy og kok inn en gang til til halvparten er igjen. Smak til med salt og pepper.

Linser og grønnsaker

Kok linsene i rikelig med vann uten salt. Når linsene er møre helles vannet av. Skyll med kaldt vann.

Hakk hvitløk, løk, pastinakk, gulrot og stangselleri i veldig, veldig små terninger. Ha grønnsakene i en gryte og fres i to spiseskjeer olje i noen minutter. Tilsett linser og sjysaus. Hakk rikelig med persille og ha den i gryten.

Lammekarré

Hakk sitrontimian, bland med sitronsaft, salt og litt olivenolje. Gni blandingen inn i lammekjøttet. Skjær ruter på fettsiden. Grill lammet i kulegrill eller stek det i ovnen på 180 grader til lammet er blitt 52 grader. La lammet hvile på en lun plass i minst 15 minutter før servering. Ta vare på stekesjyen til sausen.

Syltet agurk

Del agurken på langs og skrap ut kjernehuset. Grill agurken på skinnsiden til den har fått svarte striper. Bland sammen eplesidereddik, vann, sukker og rosmarin. Skjær den grillede agurken i staver og legg den i eddiklaken. La det stå minst 15 minutter før servering.

Lammekarré med puylinser og syltet agurk

Server lammet med linsene og grønnsakene sammen med den syltede agurken. Pynt med blomkarse.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT