Grillet høyrygg med barbequeketsjup
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Grillet høyrygg med barbequeketsjup

Mat som ble til overs kan være minst like gode råvarer som ferske. Her byr Paul Svensson på en herlig grillrett med kjøtt som for eksempel kan komme fra en gryterett som ikke ble spist opp.

Slik gjør du

Brun kjøttet. Legg det i en stor gryte. Hell over vinen og tilsett vann til kjøttet er dekket. Tilsett krydderne. Kok kjøttet til det slipper beinet. Ta kjøttet ut av gryten og la det avkjøles.

Skjær kjøttet i passe munnfuller og tre på spidd. Hell over litt olje og grill kjøttet til det får en fin overflate. Pensle med barbequeketsjup. Server!

Barbequeketsjup
Bland alle ingrediensene og kok i ca. 1/2 time. Ketsjupen er god til marinader, som grillsaus og til å pensle grillet kjøtt med.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE