Fargerik bønnesalat med tomat, løk og bladpersille i en glasskål.

Kjempegodt på en tapasbuffé eller som erstatter for poteter og grønnsaker. Bønnesalat er perfekt som tilbehør til kjøttet.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Fargerik bønnesalat

Sommer er tiden for mange småretter på hagebordet. Mye grønt er klart samtidig, da er det godt med mye tilbehør.

Slik gjør du

Kok opp vann uten salt.

Skjær bønnene i mindre biter, cirka 2 centimeter, og kok dem raskt i cirka 1 minutt.

Legg bønnene i iskaldt vann for å stoppe kokingen eller skyll dem i kaldt vann. La dem renne av.

Hakk tomat, løk og persille og bland sammen med bønnene i en bolle.

Tilsett presset sitron, olivenolje og til slutt salt og pepper etter smak.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT