Slik gjør du
Pesto
Start med å lage pestoen. Den kan lages i morter for hånd eller på en kjøkkenmaskin. Rist pinjekjerner i en panne på middels varme. Pass godt på at de ikke brenner seg. Det er ikke nødvendig å ha olje eller noen form for fett i stekepannen. Knus ristede pinjekjerner og knuste hvitløkfedd i en morter. Skyll basilikumbladene og tørk dem forsiktig. Ha basilikumbladene i morteren og fortsett og knus alt. Ha i olivenoljen puljevis sammen med parmesanen. Smak underveis.
Husk at basilikum som vokser i jord er kraftigere på smak enn den som vokser i potter fra drivhus, og at basilikum omsettes i forskjellig størrelser på buntene.
Ramsløksmør
Kutt smør i terninger, la det få en romtemperatur. Grovkutt den ferske ramsløken og kjør den på en kjøkkenmaskin til fin lysegrønn farge. Sett det til side sammen med pestoen.
Parmesanchips
Riv parmesan fint og helt tett på en silikonmatte eller på bakepapir på stekebrett.
Sett ovnen på 200 grader først på over og undervarme, ikke på varmluft med vifte. Senk så temperaturen til 160 grader. Sett så inn brettet med revet parmesan. Parmesanen skal smelte og bli gyllenbrun i fargen.
Asparges til grilling
Knekk eller skjær av bunnen på aspargesen, da den ofte kan være trevlete. Skrell den grønne aspargesen ett stykke opp på stilken om den er stor, dropp det om den er tynn. Pensle den med olivenolje slik at den ikke setter seg fast på grillen. Ha en varm og god grill slik at den får ett fint grillmønster, ha over litt Maldon- eller flaksalt og nykvernet pepper.
Anrett grillet asparges varm på tallerken eller fat, ha pesto rundt og ramsløksmør som smelter på toppen, Press over noen dråper sitron og ha over parmesanchips.
Tips
Finhakkede pinjekjerner og hasselnøtter over eller i parmesanchipsen er veldig godt. Imponer med å pynte med blomst fra gressløk