Grillede sjøkreps

Grillede sjøkreps med sitron og estragon.

Foto: Are Rodahl Hvalbye / NRK

Grillede sjøkreps

Grillede sjøkreps skal nytes med andakt og følelse, og godt brød som suger opp hver dråpe av den nydelige kraften.

Slik gjør du

Riv skallet av en hel sitron.
Press saften av halve sitronen.
Bland smør, hvitløk, sitronsaft, skall og estragon.

Avliv krepsen ved å gi dem et raskt opphold i fosskokende godt saltet vann.
Avkjøl i isvann og oppbevar dem i kjøleskap frem til videre bruk. Del krepsen i to på langs.
Fjern paven og tarmen.
Krydre kjøttet lett med salt og pepper.
Fordel smøret og legg krepsen på varm grill med skallet ned.
Grilles til kjøttet ikke lenger er «glassaktig», ca 10 - 15 minutter.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Lise Finckenhagen i Sommeråpent 2009