NRK Meny
Grilla fisk og grønnsaker i folie

Grønnsakene kokes først møre, slik at pakka med fisk ikke trenger ligge så lenge på grillen.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Grilla fisk og grønnsaker i folie

Fisk, grønnsaker, smør og hvitvin i samme pakke blir et komplett måltid på grillen. Kokken foreslår abbor, men du kan bruke den fisken du får tak i.

Slik gjør du

Kok poteter og gulrøtter møre.

Stek purre og paprika i olje. Ha over litt vann og kok til grønnsakene er myke.

Bland sammen grønnsakene, og fordel dem på fire stykker aluminiumsfolie. Legg folien dobbelt, så den ikke går i stykker på grillen.

Fordel fiskefiletene likt på hver grønnsakporsjon. Ha over en bit smør, en god spiseskje ost en skvett hvitvin og salt og pepper.

Fiskepakkene grilles i ti til 15 minutter.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE