Gresk couscoussalat

Det blir nok mat til fire matbokser med salat med sjampinjonger, squash, løk og couscous.

Foto: Eva Rados / SVT

Gresk couscoussalat

Denne salaten med sjampinjong, squash og vårløk kan du godt lage dagen før den skal spises. Da får den enda mer smak. Niklas Ekstedt har pakket salaten sammen med couscous og blomkål i gode lunsjbokser.

Slik gjør du

Skyll av eventuell skitt fra soppen. Hakk sopp, squash og vårløk. Bland grønnsakene i en bolle med olivenolje og press over saften fra en sitron. Krydre med salt og pepper.

Beregn mengden av couscous og kok den som det står på pakken. Bland den ferdig kokte couscousen med litt olivenolje for at den ikke skal klebe.

Plukk små buketter av blomkålet og blansjer dem (det vil si å koke bukettene raskt i saltet vann, maks ett minutt). Skyll dem under iskaldt vann.

Legg couscous på den ene siden i matboksen, blomkål i midten og grønnsaker på den andre siden. Topp med hakkede friske urter, oliven og smuldret fetaost. La couscousen avkjøles før du lukker lokket på boksen og setter den i kjøleskapet.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT