Geitostsalat med paprikarelish

Den sursøte blandingen med paprika blir god dressing til salaten.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Geitostsalat med paprikarelish

Paprika kokt med sursøtt tilbehør gir god dressing til salaten med hvit geitost.

Slik gjør du

Salat med geitost
Bland salatblader etter smak på et fat. Ha i biter av en god, vellagret geitost sammen med sprøstekte krutonger og paprikarelish.

Krutonger
Skjær skivene i terninger og rist brødterningene på en panne i rikelig med olje. Dryss over salt og la krutongene blir gylne og sprø.

Paprika relish
Skjær paprikaen i strimler eller terninger og ha dem i en gryte sammen med resten av ingrediensene. La det koke på middels varme til paprikaen er mør og laken har kokt litt inn. Smaken skal være syrlig søt.

Paprikaen kan også sauteres et par minutter i kaldpresset olivenolje før resten av ingrediensene tilsettes.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR