Pærer kokt i gurkemeie

Gurkemeiegule pærer med en klatt krem og litt saus av laken pærene ble kokt i.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Pærer kokt i gurkemeie

En vidunderlig god og krydret dessert. Laken som pærene kokes i kan siles av og brukes som saus til iskrem eller basis til gløgg.

Slik gjør du

Kok opp en sukkerlake med sukker og vann. Tilsett gurkemeie og ingefær i skiver, vaniljefrø og vaniljestang, revet sitronskall, knust hel kanel og sitronsaft.

Skrell pærene og la stilken stå igjen, den er god å holde i. Legg pærene i laken og syd forsiktig til de er møre, cirka 10 minutter. La pærene avkjøles i laken.

Server pærene i dessertskåler med silt lake og lettpisket krem.

Tips

Sil laken og bruk den til gløgg eller iskrem.

Pærene kan oppbevares i laken på rent og tett glass.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE