Sju vinner-retter med norske pærer «Når dei blir modne, så fell dei ned». Norske pærer er klare for deg, både i hagar og butikkar. Er du klar til å gjere det meste og beste ut av dei? Av Ingvill Bjorland
Pærer kokt i gurkemeie En vidunderlig god og krydret dessert. Laken som pærene kokes i kan siles av og brukes som saus til iskrem eller basis til gløgg.
Vårruller til dessert Vårruller med plommer, peanøtter, pære og pomelo fungerer både som en lett lunsj, mellommåltid eller dessert.
Pæresalat som metter I denne innholdsrike salaten spiller søte pærer hovedrollen sammen med god ost, aubergine og artisjokk.
Åtte måter å bruke pærer på Med høsten kommer hagefrukten, men hva skal du gjøre når du er lei av å spise den «bar»? Her er åtte oppskrifter til deg som har pæretre – eller nabo med pæretre. Av Mari Rollag Evensen
Kake med sjokoladebunn, pærer, marengs og vaniljeyoghurt Da TV-serien Hygge i Strömsö fylte ti år ble det laget en jubileumskake med mange lag. Det ble en ordentlig festkake med to sjokoladekakebunner, marengs, pærer kokt med ingefær og vaniljeyoghurt.
Tilslørte bondepiker En oppskrift på den klassiske desserten tilslørte bondepiker er det mange som har. Dette er rockekokk Mats Paulsens versjon.
Karlas salat – Rå grønnsaker er mitt beste kokketips, sier Karla Siverts. Hun lager salat med kortreiste ingredienser som er i sesong tidlig i mai. Norske asparges, ramsløk og spiselige blomster sammen med tynt skårede gulrøtter, knutekål, vårløk og pære.
Panna cotta med karamell, pærer og ingefær Panna cotta laget med kremsprøyte for å få den så luftig som det går an. Vanligvis serveres desserten med frukt eller bær på toppen, men denne gangen blir det opp ned. Pærene i bunnen, og så den luftige panna cottaen over.