Seks variantar granola Frukostblanding, granola eller mysli. Kall det kva du vil. Dette er uansett noko av det beste og sunnaste du kan få i deg til frukost. Sjølve grunnmuren på ein god dag. Av Ingvill Bjorland
Luksusfrokost med langtidsbakt frukt Husker du å sette epler og pærer i ovnen om kvelden og langtidsbaker dem over natten, får de en fin og komprimert fruktsmak. Sammen med hjemmelaget mysli blir det en skikkelig luksusfrokost.
«Granola du aldri vil glemme» Kjøttfritt er trendy, både til frokost, lunsj og middag. Kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren har gått fra å være kjøttspiser til selvutnevnt vegetarentusiast. Hun byr på en knasende granola.
Hjemmelaget yoghurt Når vi lager hjemmelaget yoghurt, bruker vi litt av en ferdig yoghurt for å få i gang syrningsprosessen. Den hjemmelagde yoghurten får en deilig lett konsistens.
Konditorens müsli Hjemmelaget müsli er lett å lage. Her får du konditor Mette Blomsterbergs oppskrift på en knasende müsli med mye smak og fiber.
Hjemmelagd müsli med nøtter Lager du din egen frokostblanding, får du den akkurat så sprø og sunn du vil ha den. I denne oppskriften blir müslien sprø og gyllen ved hjelp av honning og en tur i steikeovnen.
Hjemmelaget mysli Frokost er dagens viktigste måltid. Hjemmelaget mysli er enkel å lage. Den kan styrkes med frukt, sjokolade, bær og nøtter – da har du et lettvint måltid som gir krefter til dagens utfordringer.
Granola Granola er sprø, ristede korn, nøtter og honning. Det er det at de er bakt sprø som gjør granola forskjellig fra mysli. Amerikanerne serverer granola til frokost med yoghurt eller annen melk, frukt og bær.