Luksusfrokost med langtidsbakt frukt Husker du å sette epler og pærer i ovnen om kvelden og langtidsbaker dem over natten, får de en fin og komprimert fruktsmak. Sammen med hjemmelaget mysli blir det en skikkelig luksusfrokost.
«Granola du aldri vil glemme» Kjøttfritt er trendy, både til frokost, lunsj og middag. Kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren har gått fra å være kjøttspiser til selvutnevnt vegetarentusiast. Hun byr på en knasende granola.
Hjemmelaget yoghurt Når vi lager hjemmelaget yoghurt, bruker vi litt av en ferdig yoghurt for å få i gang syrningsprosessen. Den hjemmelagde yoghurten får en deilig lett konsistens.
Konditorens mysli Hjemmelaget mysli er lett å lage. Her får du konditor Mette Blomsterbergs oppskrift på en knasende mysli med mye smak og fiber.
Hjemmelagd müsli Lager du din egen frokostblanding, får du den akkurat så sprø og sunn du vil ha den. I denne oppskriften blir müslien sprø og gyllen ved hjelp av honning og en tur i steikeovnen.
Eple- og kanelmysli med havremelk Eple- og kanelmysli er en av flere retter Noora Shingler serverer i sin kjemikaliefrie brunsj.
Hjemmelaget mysli Frokost er dagens viktigste måltid. Hjemmelaget mysli er enkel å lage. Den kan styrkes med frukt, sjokolade, bær og nøtter – da har du et lettvint måltid som gir krefter til dagens utfordringer.
Granola Granola er sprø, ristede korn, nøtter og honning. Det er det at de er bakt sprø som gjør granola forskjellig fra mysli. Amerikanerne serverer granola til frokost med yoghurt eller annen melk, frukt og bær.
Frokostblanding med honning Enten du er idrettsutøver på høyt nivå, en som trener litt eller bare sånn passe – eller en som foretrekker sofaen som «treningsstudio» – sunn mat må kroppen din ha. Her er oppskriften på frokostblanding med honning fra Fjernsynskjøkkenet.
Ti enkle middager som tar 20 minutter I en travel hverdag er all tid spart gull verd. Kjartan Skjelde vet dette. Derfor er han opptatt av god og sunn hverdagsmat som kan lages i en fei. Av Hanne Høyland
Sånn starter du en surdeig Så enkelt starter du din egen surdeig! Mat den hver fjerde dag og bak et godt surdeigsbrød når du vil.
Billig og sunn mat Du kan spise godt selv om lommeboken er slunken. Det krever bare litt kreativitet og planlegging. Det sier prosjektleder i Matgledekorpset i Rogaland, Heidi Netland Berge. Heldigvis har hun gjort mye av jobben for deg. Av Ingvill Bjorland
Blåbærboller med sprø topping Saftige boller med deilig vaniljekrem, blåbær og sprø smuldretopping! Kan det bli bedre?
Mango lassi Planlegger du en sommerkveld med sterk mat, da er dette drinken for deg. Lassi er en indisk yoghurtdrikk blandet med vann og ulike ingredienser. Den finnes i mange varianter, søt og salt, og har svært lange tradisjoner for å bli servert som drikke til maten i India og Pakistan.
Grillet asparges med pesto og parmesanchips Gjør som kokk Dag Tjersland i Hagen min: Grill asparges og la den velte seg i pesto, parmesan og ramsløksmør.