En liten frokostbolle med bakt frukt, plommekompott og honningmysli.

Hjemmelaget mysli med bakt frukt og plommekompott.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Luksusfrokost med langtidsbakt frukt

Husker du å sette epler og pærer i ovnen om kvelden og langtidsbaker dem over natten, får de en fin og komprimert fruktsmak. Sammen med hjemmelaget mysli blir det en skikkelig luksusfrokost.

Slik gjør du

Langtidsbakt frukt

Ta ut kjernehuset på eplene og pærene fra undersiden slik at du ikke stikker helt igjennom frukten. Fyll hullet med cirka en teskje sukker i hver frukt.

Legg frukten på en seng av sukker i en ildfast form.

Bak i ovn på 80 grader i 8–10 timer.

Honningmysli

Smelt honningen i oljen. Bland inn grynene og solsikkekjernene. Fordel grynene utover på et bakepapir og la blandingen kjølne.

Plommekompott

Del plommene i fire biter og ha dem i en kasserolle. Hell over eplemost, eddik og krydder. La det småkoke til det blir en tykk, kremet konsistens.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien «Hygge i Strömsö»