NRK Meny
Hjemmelagd müsli

Halvparten av müslien har blitt honningsprø i ovnen i denne oppskriften. Etter steiking tilsetter du flere tørre ingredienser, slik at müslien blir små, sprø «klumper» blanda med korn og frukt.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Hjemmelagd müsli

Lager du din egen frokostblanding, får du den akkurat så sprø og sunn du vil ha den. I denne oppskriften blir müslien sprø og gyllen ved hjelp av honning og en tur i steikeovnen.

Slik gjør du

Før steiking

Hakk nøttene i grove biter. Bland alle ingrediensene i en bolle. Løs opp honningen i vann. Bruker du hard honning, bør du koke opp vannet først. Bruker du flytende honning, er ikke det nødvendig.

Steiking

Spre alt utover i ei stor langpanne med bakepapir i bunnen. Lager du dobbel oppskrift, eller øker kornmengden, bør du bruke to langpanner. Steik müslien på 170 grader imellom 20 og 30 minutter. Du bør røre minst en gang underveis. Følg nøye med mot slutten – du vil at blandinga skal bli brun, men ikke brent. Avkjøles før du fortsetter.

Etter steiking

Bland de tørre ingrediensene sammen med det som har stått i ovnen. Store biter av tørka frukt bør du skjære i mindre biter.

Oppbevares i tett boks eller glass på et tørt sted.

Tips

Mulighetene til å sette ditt preg på müslien er mange. Om du vil, kan du bruke mer honning, og du kan i tillegg til havregryn tilsette for eksempel rugflak både før og etter steiking. Du kan selvfølgelig også bruke andre frø, og cashewnøtter, peanøtter, pistasjnøtter, valnøtter eller pekannøtter. Du kan bruke kokosflak i stedet for kokos, og du kan blande inn cornflakes eller andre korntyper etter steiking. Bruk fantasien!

Er du i gang med kornproduksjonen? Prøv Lise Finckenhagens oppskrift på müslibar i samme slengen.