Hanne-Lene Dahlgrens granola

Denne granolaen kan du lage mye av, for den er egnet til nedfrysing.

Foto: Hanne-Lene Dahlgren @hannelenesvegetar

«Granola du aldri vil glemme»

Kjøttfritt er trendy, både til frokost, lunsj og middag. Kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren har gått fra å være kjøttspiser til selvutnevnt vegetarentusiast. Hun byr på en knasende granola.

Slik gjør du

Sett ovnen på 150 grader varmluft og ha klart to bakebrett med bakepapir

Bland alt det tørre (utenom frukt) godt i en bakebolle

Vend så inn alt det våre og bland godt.

Fordel utover to bakebrett og bruk f.eks. en stekespade for å klappe det jevnt utover.

Stek i 15–17 minutter til det er gyllent og fint.

La så stekebrettene kjøle godt av seg før du blander inn eventuell tørket frukt og har over i passende beholdere. Dette er for at grynene skal kunne klistre seg sammen godt og få de gode, tykke knase-bitene.

Tips

Denne granolaen kan fryses, så lag gjerne store porsjoner.

Kilde: Hanne-Lene Dahlgren