En skål med hjemmelaget yoghurt, granola og honning

Det tar to døgn å lage yoghurt, men arbeidet som legges ned tar bare tre minutter.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Hjemmelaget yoghurt

Når vi lager hjemmelaget yoghurt, bruker vi litt av en ferdig yoghurt for å få i gang syrningsprosessen. Den hjemmelagde yoghurten får en deilig lett konsistens.

Slik gjør du

Bland yoghurten og melken, og ha det i en stekeform. Sett blandingen i ovnen over natten på 45 grader.

Neste dag tar du ut blandingen og lar den stå i romtemperatur en natt. Etter to døgn heller du den i en silduk og lar væsken renne gjennom til du har fått ønsket konsistens på yoghurten. Du kan ta vare på væsken som renner av, den kan brukes til andre ting.

Sett yoghurten i kjøleskapet for å stoppe syrningsprosessen.

Bruk to desiliter av yoghurten til å sette i gang en ny yoghurt, hvis du ønsker.

Server gjerne med honninggranola og drypp litt honning over før servering.

Tips

  • Væsken som renner av yoghurten kan brukes i baking.
  • Du kan søte væske med litt honning og fryse den ned, da blir det en veldig god is. Granité kalles det på kokkespråk.
  • Her finner du oppskrift på granola

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE