Konditorens mysli

Mette Blomsterberg bruker frysetørkede jordbær i sin müsliblanding.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Konditorens müsli

Hjemmelaget müsli er lett å lage. Her får du konditor Mette Blomsterbergs oppskrift på en knasende müsli med mye smak og fiber.

Slik gjør du

Varm sirup og vann i en liten gryte til det akkurat smelter sammen. Bland havregryn, hakkede pekannøtter og solsikkefrø i en stor skål. Hell over den lunkne sirupsblandingen, og rør godt sammen.

Varm opp ovnen til 120 grader. Fordel blandingen jevnt ut på en stekeplate med bakepapir eller bakematte. Stek myslien i 25 minutter. La den avkjøles helt i romtemperatur.

Tilsett rosinene og de frysetørkede bærene. Oppbevar müslien i en tett beholder. Nyt den med ymer (dansk sur melk hvor mysen er fjernet), skyr eller lignende.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR