Granola

Anne Hjernøe serverer granola i høye glass med yoghurt og bær.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Granola

Granola er sprø, ristede korn, nøtter og honning. Det er det at de er bakt sprø som gjør granola forskjellig fra mysli. Amerikanerne serverer granola til frokost med yoghurt eller annen melk, frukt og bær.

Slik gjør du

Rist valnøtter, mandler og gresskarfrø gylne på en tørr panne eller i ovnen. Sett dem til side.

Rist havregrynene på en panne, til de begynner å bli gylne. Tilsett flytende honning, la den smelte, rør honningen og havregrynene godt sammen. Når honningen er fordelt i grynene røres ristede nøtter, mandler og frø i. Bland inn tørkede kirsebær. Hvis man ikke får tak i tørkede kirsebær kan man bruke tranebær eller annen tørket frukt.

Ta pannen av varmen og legg blandingen på bakepapir for å avkjøles og stivne helt. Når granolaen er avkjølt tilsettes tørkede frukter etter smak. For eksempel tørkede kirsebær, rosiner, aprikoser, fikener, dadler, tranebær eller det du har i kjøkkenskuffen.

Server granolaen med en god yoghurt, surmelk eller lignende. Fyll et glass lagvis med friske bær, bananskiver og yoghurt, topp med granola, bær og en frisk kvist mynte eller sitronmelisse.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR