Slik gjør du
Rist valnøtter, mandler og gresskarfrø gylne på en tørr panne eller i ovnen. Sett dem til side.
Rist havregrynene på en panne, til de begynner å bli gylne. Tilsett flytende honning, la den smelte, rør honningen og havregrynene godt sammen. Når honningen er fordelt i grynene røres ristede nøtter, mandler og frø i. Bland inn tørkede kirsebær. Hvis man ikke får tak i tørkede kirsebær kan man bruke tranebær eller annen tørket frukt.
Ta pannen av varmen og legg blandingen på bakepapir for å avkjøles og stivne helt. Når granolaen er avkjølt tilsettes tørkede frukter etter smak. For eksempel tørkede kirsebær, rosiner, aprikoser, fikener, dadler, tranebær eller det du har i kjøkkenskuffen.
Server granolaen med en god yoghurt, surmelk eller lignende. Fyll et glass lagvis med friske bær, bananskiver og yoghurt, topp med granola, bær og en frisk kvist mynte eller sitronmelisse.