Friske bær i sitronkrem

Frisk og syrlig dessert pyntet med hestemynte.

Foto: Eva Robild / SVT

Friske bær i sitronkrem

Friske bær, hakkede mandler, sitronkrem og en klatt pisket krem blir en herlig dessert. Tareq Taylor pynter med spiselige blomster.

Slik gjør du

Kok opp sitronsaft sammen med sitronskall og sukker.

I en liten annen gryte vispes eggeplommer og fløte sammen.

Sil den varme sitronsaften over gryten med eggeplommer og fløte. Visp kraftig. Sett gryten på komfyren, middels varme. Fortsett å vispe kraftig til røren koker opp. Ta gryten av varmen, og fortsett å vispe i 30 sekunder.

Legg bær og hakkede mandler i fire glass, og slå den varme sitronkremen over bærene. Sett glassene i kjøleskap.

Når alt er kaldt serveres desserten med vispet krem på toppen. Pynt med spiselige blomster, for eksempel hestemynte.

Tips

Flere sommerdesserter med friske bær fra Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT