Hopp til innhold
Soupe au pistou

En god grønnsaksuppe med pesto, eller pistou, som de sier i Frankrike.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Fransk grønnsaksuppe

Soupe au pistou er en provençalsk grønnsaksuppe med pesto. Brødrene Price lager den med masse friske grønnsaker i Menton på den franske riviera.

Slik gjør du

Borlottibønner og hestebønner kan være litt vanskelige å få tak i. Men snakk med grønnsakhandleren, han vil sikkert ta dem inn. Hvis du ikke får det til, så erstatt dem med noen annet godt.

Til pistou-en plukkes basilikumbladene av stilkene og has i blenderen med hvitløk og parmesan. Blend mens oljen tilsettes. Konsistensen skal verken være for tykk eller for flytende.

Gjør klar grønnsakene. Løk og purre snittes fint. Borlotti- og hestebønnene tas ut av belgene. De grønne bønnene deles i 2-3 biter. Poteter og gulrøtter skrelles og skjæres i passe munnfuller. Stangselleri og squash skjæres i mindre biter og tomatene grovhakkes. Tomatene kan flås og kjernene tas ut, hvis du vil.

Hell ca. 2 1/2 l vann i en gryte og ha i løk, purre, borlottibønner, hestebønner og timiankvister. La det koke i ca. 20 minutter.

Tilsett resten av grønnsakene utenom de grønne bønnene, squash og pasta. La suppen koke i ca. 15 minutter. Tilsett resten. Suppen kokes videre til pastaen er al dente.

Smak til med salt og pepper. Rør inn et par spiseskjeer pistou i suppen. Server resten av pistou-en til suppen sammen med godt landbrød.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR