Laster innhold, vennligst vent..
Fiskeis

Flotte gule ispinner dyppet i sjokolade og pyntet med nøtter. Smaken er spesiell, men også et forsøk verd.

Foto: DR

Fiskeis

I TV-programmet «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» er Tobias Hamann-Pedersen i Thorupstrand, en by med masse fisk. Derfor prøver Tobias fisk som ingrediens i det søte kjøkken. Han lager nemlig fiskeis, ispinner laget på fiskesuppe.

Slik gjør du

Sviss først finhakket løk, gulrøtter og hvitløk i litt smør. Ha sjøkreps og reker i gryten sammen med persille. Tilsett melk og fløte. La det koke forsiktig i en god time. Smak til med salt og pepper.

I en bolle for seg selv piskes eggeplommene med sukker og vaniljefrø til en lys og luftig masse, men først når suppen har småkokt i en time. Sil suppen så du bare har «melken» igjen.

Hell suppen over eggeplommemassen og vend det sammen. Ha alt over i en gryte. Varm langsomt opp til det begynner å tykne. OBS: Det skal ikke koke!

Når temperaturen er ca. 84 grader tas gryten av varmen og settes rett over i et vannbad med isvann. Avkjøl hurtigst mulig til 25 grader. Kjør isen i en ismaskin i ca. 15–25 minutter, eller til den har den rette kremete konsistensen. Ha isen i former og frys dem.

Dypp frossen is i flytende sjokolade og pynt med nøtter, frysetørket tindved, hampefrø eller fiskeøyne (hvis du er skikkelig tøff).

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» /DR