Slik gjør du
Sviss først finhakket løk, gulrøtter og hvitløk i litt smør. Ha sjøkreps og reker i gryten sammen med persille. Tilsett melk og fløte. La det koke forsiktig i en god time. Smak til med salt og pepper.
I en bolle for seg selv piskes eggeplommene med sukker og vaniljefrø til en lys og luftig masse, men først når suppen har småkokt i en time. Sil suppen så du bare har «melken» igjen.
Hell suppen over eggeplommemassen og vend det sammen. Ha alt over i en gryte. Varm langsomt opp til det begynner å tykne. OBS: Det skal ikke koke!
Når temperaturen er ca. 84 grader tas gryten av varmen og settes rett over i et vannbad med isvann. Avkjøl hurtigst mulig til 25 grader. Kjør isen i en ismaskin i ca. 15–25 minutter, eller til den har den rette kremete konsistensen. Ha isen i former og frys dem.
Dypp frossen is i flytende sjokolade og pynt med nøtter, frysetørket tindved, hampefrø eller fiskeøyne (hvis du er skikkelig tøff).