Lakrissaus

Denne lakris-oljen – eller varme lakrissausen – er lett å lage, og den er god på diverse desserter.

Foto: DR

«Motorolje» – lakrissaus

Hvis man elsker å rote med motorer eller sykkelkjeder eller bare er glad i sterk lakris er denne oppskriften på lakrissaus – kullsvart 50/20-olje – sikkert noe for deg. I TV-serien «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» lager Tobias Hamann-Pedersen hyllestkaker til dansker som har gjort seg bemerket på en eller annen måte, og det er tilfelle med denne motoroljen. Oljen, som er laget på sterk lakris, er god på vaniljeis eller pannekaker.

Slik gjør du

Varm opp vannet til kokepunktet. Tilsett piratos. Rør med en sleiv til alt er smeltet sammen og «motoroljen» har den rette konsistensen (50/20).

Tips

Ha sausen i en oljekanne med pumpe, og skift ut din fars gamle oljekanne med denne nye lakrisoljen.

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» /DR