«Motorolje» – lakrissaus Hvis man elsker å rote med motorer eller sykkelkjeder eller bare er glad i sterk lakris er denne oppskriften på lakrissaus – kullsvart 50/20-olje – sikkert noe for deg. I TV-serien «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» lager Tobias Hamann-Pedersen hyllestkaker til dansker som har gjort seg bemerket på en eller annen måte, og det er tilfelle med denne motoroljen. Oljen, som er laget på sterk lakris, er god på vaniljeis eller pannekaker.
Fiskeis I TV-programmet «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» er Tobias Hamann-Pedersen i Thorupstrand, en by med masse fisk. Derfor prøver Tobias fisk som ingrediens i det søte kjøkken. Han lager nemlig fiskeis, ispinner laget på fiskesuppe.
Sydhavnsdessert Med utgangspunkt i olivenolje og frosne bagetter har Tobias Hamann-Pedersen utviklet denne lekre, men noe obskure desserten. Kaken er bakt til Joseph som bruker all sin tid på å hjelpe andre i Sydhavnen i København.
Kake med spesialiteter fra Bornholm I TV-programmet «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» er Tobias Hamann-Pedersen i byen Hasle på Bornholm. Her lager han en storslått kake, som består av kakebunner med rabarbra, en sprø crunch, sjokoladekuler med ganache og så er den overtrukket med marengs. Litt av et mesterverk.
Makroner med et budskap En makron er, ifølge Tobias Hamann-Pedersen, en kake som ikke gjør særlig vesen av seg. Den er liten, enkel og lett å overse. Derfor viser han i TV-serien «Tobias på kakeeventyr i Danmark» hvordan en makron kan framstå større og mer kompleks når den den blir en del ar et makronfellesskap. Her får du oppskriften på lekre makroner, og så kan du velge om du vil klistre på ditt budskap.
Sjokoladeavstøpning og frukttang Har du lyst til å gå løs på et større prosjekt? Da kan du prøve deg på en sjokoladeavstøpning av et ansikt på toppen av en flott kake med hjemmelaget frukttang. Det forsøkte Tobias Hamann-Pedersen seg på i TV-serien Tobias på kakeeventyr i Danmark da han besøkte den lille øya Anholt.
Pão de ló fra Portugal 24 eggeplommer er hovedingrediensen i pão de ló etter Tobias Hamann-Pedersens oppskrift. Det vitner om en kake uten de store smaksnyansene. Pão de ló er en kake som spises som et slags brød sammen med syltetøy og en god vinho verde.
Bolinhos de amor fra Portugal Ved første øyekast fremstår bolinhos de amor som ganske kjedelige små kaker, men Tobias Hamann-Pedersen lover at det er de langt i fra. De forteller om portugisernes kjærlighet til det enkle, men velsmakende. Den syrlige glasuren gir kakene karakter.
Bakt ostekake fra Ungarn Kapros túró lepény er en ungarsk spesialitet som minner om en bakt ostekake. Denne oppskriften fra Tobias Hamann-Pedersen er med lokal ost, svinefett og dill. Særlig bestemødrene har rykte for å lage velsmakende kapros túró lepény. Ungarerne kjenner terten så godt at de kan smake om den er laget av et familiemedlem.
Mini-paier med deilig variert fyll Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.
Churros med karamellsaus Sprøtt og herlig godt spansk bakverk. Churros friteres gylne, dyppes i kanelsukker og serveres gjerne med en god dipp. Denne gangen er det karamellsaus.
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland
Brownie cupcakes med sjokoladefrosting Cupcakes har vært trendy en god stund, og det er ikke noe som er bedre enn å lage dem selv. Og så pynte dem med fristende sjokoladefrosting.