«Motorolje» – lakrissaus Hvis man elsker å rote med motorer eller sykkelkjeder eller bare er glad i sterk lakris er denne oppskriften på lakrissaus – kullsvart 50/20-olje – sikkert noe for deg. I TV-serien «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» lager Tobias Hamann-Pedersen hyllestkaker til dansker som har gjort seg bemerket på en eller annen måte, og det er tilfelle med denne motoroljen. Oljen, som er laget på sterk lakris, er god på vaniljeis eller pannekaker.
Fiskeis I TV-programmet «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» er Tobias Hamann-Pedersen i Thorupstrand, en by med masse fisk. Derfor prøver Tobias fisk som ingrediens i det søte kjøkken. Han lager nemlig fiskeis, ispinner laget på fiskesuppe.
Sydhavnsdessert Med utgangspunkt i olivenolje og frosne bagetter har Tobias Hamann-Pedersen utviklet denne lekre, men noe obskure desserten. Kaken er bakt til Joseph som bruker all sin tid på å hjelpe andre i Sydhavnen i København.
Kake med spesialiteter fra Bornholm I TV-programmet «På kakeeventyr i Danmark med Tobias» er Tobias Hamann-Pedersen i byen Hasle på Bornholm. Her lager han en storslått kake, som består av kakebunner med rabarbra, en sprø crunch, sjokoladekuler med ganache og så er den overtrukket med marengs. Litt av et mesterverk.
Makroner med et budskap La makronen bli en del av et makronfellesskap. Dette er deilige makroner med et budskap. Og bare du vet hva du har på hjertet.
Pão de ló fra Portugal 24 eggeplommer er hovedingrediensen i pão de ló etter Tobias Hamann-Pedersens oppskrift. Det vitner om en kake uten de store smaksnyansene. Pão de ló er en kake som spises som et slags brød sammen med syltetøy og en god vinho verde.
Bakt ostekake fra Ungarn Kapros túró lepény er en ungarsk spesialitet som minner om en bakt ostekake. Denne oppskriften fra Tobias Hamann-Pedersen er med lokal ost, svinefett og dill. Særlig bestemødrene har rykte for å lage velsmakende kapros túró lepény. Ungarerne kjenner terten så godt at de kan smake om den er laget av et familiemedlem.
Hamursuz fra Kappadokia Hamursuz er en spiralformet kake med tahini-fyll. Den er lekker til ettermiddagsteen, og er ikke så søt som de kakene som ellers kjennetegner Tyrkia. Dette er kakeentusiast Tobias Hamann-Pedersens oppskrift.
Rosinboller fra Skottland Prøv disse myke og lekre rosinbollene som Tobias Hamann-Pedersen lærte å lage i Skottland. Bollene lages med en sirup som gjør bollene skinnende og med fantastisk smak. Legg merke til at rosinene skal trekke i eplejuice i minst en time, og at deigen skal heve en time etter det.