Firkløverkake

Firkløverkake med deilig vaniljekrem.

Foto: Marit Hegle

Firkløverkake

Denne kaken er enkel å lage, og den blir muligens familiens nye favoritt. Her er det mye godt på en gang - en saftig mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og et tykt lag med firkløverglasur.

Slik gjør du

Det kan være lurt å lage vaniljekremen dagen før du skal bake kaken, for det tar et par timer før den er helt avkjølt.

Mandelbunn

Kvern mandlene i en mandelkvern eller med en hurtigmikser. Riv sjokoladen på et fint rivjern. Bland mandler, melis og sjokolade. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn mandlene, melisen og sjokoladen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig, men pass på at alt er godt blandet.

Smør blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett. Det blir et tynt lag, men slik skal det være.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 13 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem

Visp sammen maisenna med 0,5 dl melk. Rør inn eggeplommene. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp resten av melken sammen med sukker, frø og stang fra vaniljen. Når melken koker heller du den i en tynn stråle over eggeblandingen mens du samtidig rører i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen, og varm opp til kremen nærmer seg kokepunktet. Kremen skal ikke koke, men den må holde seg like under kokepunktet til du ser at kremen har begynt å tykne. Avkjøl kremen. For å unngå snerk legger du plastfolie helt nedpå den varme kremen.

Firkløverkrem

Grovhakk sjokoladen. Varm opp fløten og smøret i en kjele til det begynner å ryke. Rør inn sjokoladen og rør helt til alt er jevnt blandet.

Montering

Finn fram en rund kakering, en tallerken eller en annen rund gjenstand, og stikk ut 2 sirkler av kakebunnen. Forsøk å få de to sirklene størst mulig. Legg en bunn på et kakefat, smør over et godt lag med vaniljekrem, cirka 0,5 centimeter tykt. Legg på den siste kakebunnen. Hell over firkløverkremen.

Tips

Hvis du ønsker å få en fin jevn kant på kaken din så plasserer du kaken din på en rist mens du heller over sjokoladeglasuren. La kaken stå på risten til glasuren har stivnet noe. Løsne kaken fra risten, renskjær kanten og plasser kaken på et kakefat.

Kilde: Marit Hegle