Fikenpuré i rør av filodeig

Fikepureen sprøytes inn i de sprø rørene av filodeig.

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Fikenpuré i rør av filodeig

Hanne Frosta og finalist i kokke-NM, Carina Loftheim Merieau lager rør av filodeig med fikenpuré til créme brûlée i Førkveld.

Slik gjør du

Kutt hele fiken i grove biter.
Kok med fiken med sukker og portvin til fikenen er mør.
Kjør opp med kjøkkenmaskin til en glatt masse.
Smak til med sitronskall og -saft.

Rør av filodeig
Smør et rør med formfett.
Rull et bånd av filodeig rundt røret.
Pensle med egg som lim.
Fritér til de får en gyllen farge.

Tips

Flere oppskrifter fra samme program:

|

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta og Carina Loftheim Merieau i Førkveld